PADI Discover Local Diving is er voor iedereen die wel zijn duikbrevet heeft, maar ook wel eens in een plas om de hoek wilt duiken in plaats van in het buitenland. Onze ervaren duikinstructeurs laten je zien hoe mooi Nederland wel niet is onder water.

Ervaar het onderwaterleven in Nederland tijdens de PADI Discover Local Diving

Heb je al eens oog in oog met een snoek gestaan?

De instructeurs van Scuba Original Divecenter gaan wekelijks op pad naar verschillende duikstekken in Nederland. Grote jongens zoals de snoek hierboven weten we meestal wel te vinden. Maar ook snoekbaars, baarzen, karpers, brazems, meervallen, wolhandkrabben of zoetwaterkreeftjes komen we met regelmaat tegen.

Duik je liever in zout water?

De Grevelingen, het Veerse Meer of de Oosterschelde zijn prima duikstekken om het zoute water van Nederland onder water te verkennen. Ondanks dat het ruim twee uur rijden is, zijn we er toch regelmatig te vinden.

Het zoute water barst van het leven! Op iedere vierkante meter kan je zoveel vinden, je raakt niet uitgekeken.

Nederland is echt de moeite waard om onder water te bekijken!

Zicht en temperatuur in Nederland

Zoals je op de foto’s kunt zien is valt het zicht onder water in Nederland best wel mee. Uiteraard is het niet zo goed als in Egypte of op Bonaire, maar tien meter zicht in Nederland is zeker niet zeldzaam. We houden de diverse websites in de gaten en liggen wekelijks zelf in het water, we weten zo waar het zicht op dat moment het beste is onder water. Het kan wel zijn dat het donker is onder water en voor dat geval nemen we gewoon een lamp mee onder water.

De temperaturen onder water lopen ’s zomers op tot boven de 18 graden Celsius, je kan dan in een 5 mm wetsuit duiken. Over het algemeen raden wij een 7 mm pak met cap en handschoenen aan. In de wintermaanden daalt de temperatuur van het water tot zo’n 5 graden. Het is dan verstandig om met een droogpak te duiken.

Duiken met een ervaren instructeur van Scuba Original Divecenter

Wij vinden het leuk om jou rond te leiden op een duikstek om de hoek. We hebben veel ervaring in het buitenwater in Nederland en kunnen jou de mooiste duikstekken in Nederland laten zien.

We duiken veel in duikstekken om de hoek zoals Het Twiske bij Oostzaan of Den Ilp, De Toolenburgerplas of de Haarlemmermeersebosplas bij Hoofddorp, Vinkeveen Zandeiland 1 of 4 of bij Nederhorst Den Berg de Spiegelplas of de Blijkpolder. Iets verder bij Alphen aan den Rijn de Zegerplas of in Brabant de Kraaijenbergseplas of het Blauwe Meer.

In Zeeland zijn we veel te vinden bij het Gemaal van Dreischor, het Frans Kokrif, de Bergse Diepsluis, Anna Jacobapolder, de Zeelandbrug, Wolphaartsdijk, de Kabbelaar en nog veel meer.

Boek nu de PADI Discover Local Diving bij Scuba Original Divecenter!

Prijs € 75,- per persoon

(1 OW duik in Noord-Holland)

Tweede duik dezelfde duikstek – Prijs € 25,- per persoon

(Wil je buiten Noord-Holland duiken? Hou dan rekening met extra reiskosten die we met zijn allen delen. Over het algemeen maken we dan ook twee duiken op een dag.)

Inschrijven voor cursus

Schrijf je gelijk in!

Gender

Meer informatie over de PADI Discover Local Diving

Telefoon 06 – 41 94 15 60
E-mail info@scubaoriginal.nl

Al het cursusmateriaal is bij de PADI vervolgopleidingen en PADI Specialties inbegrepen. De duikuitrusting en pak dien je zelf te verzorgen of te huren bij de duikschool.

Het kan zijn dat er op een aantal duikstekken een parkeerkaart moet worden aangeschaft, deze is voor eigen rekening.

star_full star_full star_full star_full star_full

Ik heb een PADI Self-Reliant-cursus gevolgd bij Scuba Original. Ik kende ze niet, maar ik koos ze omdat hun antwoord op mijn vraag erg meegaand was en ze bereid waren de cursus in te plannen volgens mijn schema. Ik was erg blij met de 1:1 aandacht die ik van Rudy kreeg; de theorieles was een informatieve en leuke discussie, en de buitenwaterduiken waren ook geweldig leuk. Rudy was vriendelijk en openhartig met zijn feedback gedurende de cursus. Ik zou Scuba Original ten zeerste aanbevelen voor duikopleidingen.

Tigin Kaptanoglu

star_full star_full star_full star_full star_full

This is the best dive school I could recommend. I signed up my 14 and 12 year old boys to the course and at the last minute decided to join them. The teachers were so patient and supportive given the 35 years plus age range between us all. Both my boys are bilingual, I am not but this did not cause a problem, the team made sure that everything was clearly explained and at all times we felt safe and comfortable.
We all passed our course and now look forward to becoming members of the dive club https://www.duikteam-tiburon.nl/

If you want to learn to dive no matter where you are in the Netherlands, this is the school you should use. They are well organised, the equipment is very well looked after, it’s fun and safe.

Chris, Alex & Connor

Wij vinden het leuk als jij ook een reactie achter laat:


Introduiken Baafje Fandag

Scuba Original Divecenter

Jouw PADI Five Star Divecenter

Poel 9a
1713 GL Obdam
Telefoon
06 – 41 94 15 60
E-mail
info@scubaoriginal.nl
Website
https://www.scubaoriginal.nl
Facebook
https://www.facebook.com/DivecenterScubaOriginal/
Instagram
https://www.instagram.com/scuba_original/

Duik mee met Duikteam Tiburón!
Het gezelligste duikteam van Noord-Holland!

Bijna wekelijks staat Duikteam Tiburón aan de waterkant om leuke buitenwaterduiken te maken. We proberen nieuwe stekken uit en gaan ook regelmatig naar Zeeland. Als lid van Duikteam Tiburón profiteer je ook van leuke acties van Scuba Original Divecenter, je kan gratis zwemmen op de zwembaduren en je krijgt korting op flesvullingen.

Regelmatig worden er activiteiten gehouden zoals een Rescue-, een DSMB-clinic of een duiktrip naar Todi of Enkhuizen om te helmduiken. Ieder jaar organiseert Duikteam Tiburón ook een duikweekend. In de winter organiseren we regelatig ScubaSoup-avonden, een gezellige avond waarbij je aan kunt schuiven voor een kom soep met stokbrood en daarna doen we een gezellige duikgerelateerde activiteit. Denk aan presentaties over haaien of de S.S. Thistlegorm, spannende (duik)gameshows of gezellig een (duik)film kijken.
Duikteam Tiburón is niet voor niets het gezelligste duikteam van Noord-Holland!

Meer informatie over Duikteam Tiburón vind je op de website:

https://www.duikteam-tiburon.nl

Diving is fun!