Tijdens de PADI Wrakduik Specialty leer je hoe je veilig en gecontroleerd op, om en in een wrak duikt. Ondanks dat wrakken altijd een enorme aantrekkingskracht uitoefenen op duikers, schuilen er grote gevaren in het wrakduiken. Je kunt jezelf bezeren aan scherpe roestige randen van het wrak, spookvisnetten over een wrak waarin je vast kunt raken, je kunt de weg kwijt raken in het wrak etc.

PADI Wrakduik Specialty bij Scuba Original Divecenter

Ga nooit zomaar een wrak in!

Het belangrijkste wat je leert tijdens de PADI Wrakduik Specialty is dat je nooit zonder de juiste opleiding, apparatuur en voorbereiding een wrak in moet gaan. Hoe mooi het wrak wel niet is en hoe goed de omstandigheden wel niet zijn.

Dat wrakduiken niet zonder gevaren is bewijst dit bord op een wrak. Dit bord is er niet zomaar op bevestigd.

Wanneer je de PADI Wrakduik Specialty bij Scuba Original Divecenter volgt, leer je tijdens vier duiken in het buitenwater de basis van het wrakduiken. Hoe kun je het wrak benaderen, verkennen en beoordelen op gevaarlijke situaties. Je brengt het wrak in kaart om in een latere duik te gebruiken om het wrak in te gaan.

Diverse technieken om lijnen te leggen op en in het wrak komen uitgebreid aan bod tijdens de PADI Wrakduik Specialty.

We laten je ervaren hoe je jouw zwemtechnieken en drijfvermogen kunt verbeteren zodat je zo min mogelijk stof opwaait en in kleine ruimtes kunt manoeuvreren.

Met een goede training, voorbereiding, apparatuur en techniek is wrakduiken fantastisch!

Tijdens de specialty zul je merken dat het duiken op een wrak iets magisch heeft. Soms de geschiedenis, of de flora en fauna op het wrak, het licht op het wrak of de spanning van het penetreren van het wrak en merken dat je ineens een plafond boven je hoofd hebt.

Tijdens de theorie zul je meer leren over de wetgeving en het wrakduiken. Mag je een bepaald wrak wel in, mag je iets meenemen van een wrak? Belangrijke kennis voordat je op een wrak gaat duiken.

Prijs € 250,- per persoon (met eigen uitrusting)
Prijs € 350,- per persoon (inclusief huur uitrusting)

(4 OW duiken)

Meer informatie over de PADI Wrakduik Specialty

Telefoon 06 – 41 94 15 60
E-mail info@scubaoriginal.nl

Inschrijven voor cursus

Schrijf je gelijk in!

Gender

Al het cursusmateriaal is bij de PADI vervolgopleidingen en PADI Specialties inbegrepen. De duikuitrusting en pak dien je zelf te verzorgen of te huren bij de duikschool.

Het kan zijn dat er op een aantal duikstekken een parkeerkaart moet worden aangeschaft, deze is voor eigen rekening.

star_full star_full star_full star_full star_full

This is the best dive school I could recommend. I signed up my 14 and 12 year old boys to the course and at the last minute decided to join them. The teachers were so patient and supportive given the 35 years plus age range between us all. Both my boys are bilingual, I am not but this did not cause a problem, the team made sure that everything was clearly explained and at all times we felt safe and comfortable.
We all passed our course and now look forward to becoming members of the dive club https://www.duikteam-tiburon.nl/

If you want to learn to dive no matter where you are in the Netherlands, this is the school you should use. They are well organised, the equipment is very well looked after, it’s fun and safe.

Chris, Alex & Connor

star_full star_full star_full star_full star_full

Onze PADI open water behaald met vakkundig en persoonlijke begeleiding. Instructeurs zijn laagdrempelig te benaderen en het was nog gezellig ook! Na onze eerste duikles dachten wij: ‘Dit gaat goed komen’!

Zeker aan te raden!

Perry en Emma

Wij vinden het leuk als jij ook een reactie achter laat:


Introduiken Baafje Fandag

Scuba Original Divecenter

Jouw PADI Five Star Divecenter

Poel 9a
1713 GL Obdam
Telefoon
06 – 41 94 15 60
E-mail
info@scubaoriginal.nl
Website
https://www.scubaoriginal.nl
Facebook
https://www.facebook.com/DivecenterScubaOriginal/
Instagram
https://www.instagram.com/scuba_original/

Duik mee met Duikteam Tiburón!

Bijna wekelijks staat Duikteam Tiburón aan de waterkant om leuke buitenwaterduiken te maken. We proberen nieuwe stekken uit en gaan ook regelmatig naar Zeeland. Als lid van Duikteam Tiburón profiteer je ook van leuke acties van Scuba Original Divecenter, je kan gratis zwemmen op de zwembaduren en je krijgt korting op flesvullingen.

Regelmatig worden er activiteiten gehouden zoals een Rescue-, een DSMB-clinic of een duiktrip naar Todi. Ieder jaar organiseert Duikteam Tiburón ook een duikweekend. Uiteraard vinden wij het ook gezellig als je op de clubavonden komt.

Meer informatie over Duikteam Tiburón vind je op de website:

https://www.duikteam-tiburon.nl

Diving is fun!