De start voorbereidingen voor ijsduiken gaat beginnen! Scuba Original Divecenter gaat uit van een koude winter met een mooie laag ijs op het water. De kans om om jouw PADI IJsduikspecialty te halen.

Zet daarom de volgende data alvast in jouw agenda:
Op woensdag 21 december 2022 starten we met de theorie.
We gaan ook een oefenduik in het buitenwater doen op zaterdag 7 januari.

Wanneer er echt ijs op het water ligt, dan maken we 2 buitenwaterduiken onder het ijs!

Start voorbereidingen voor ijsduiken

Wat is er nu zo leuk aan ijsduiken?

Er is heel veel moois aan ijsduiken:

Het is spannend, want je kan niet in één keer naar boven. Maar die spanning kan met de juiste kennis en training een mooie ervaring zijn. Ik noem het altijd het gevoel van een schoolreisje van vroeger.

Het water is koud, dat wordt meestal niet als fijn ervaren, maar een bijkomend effect is dat het water vaak extreem helder is. Al het alg is afgestorven onder water en doordat het water ook rustig is, is al die alg naar de bodem gezakt.

Het allermooiste is het licht onder het ijs. Waanzinnig mooi door het ijs zelf, maar ook de luchtbellen tegen het ijs aan.

Start voorbereidingen voor ijsduiken

Verder ben je tijdens een ijsduik ook elkaar aan het helpen. Het buddyteam wat duikt wordt bijgestaan door een kantwacht en veiligheidsduikers en dat draait door zodat je allemaal aan de beurt komt om onder het ijs te duiken en elkaar te assisteren. Het worden dus twee hele intensieve duiken waarbij je afwisselend onder het ijs ligt of op de kant bent om de anderen te helpen.

Start voorbereidingen voor ijsduiken

Mis de start voorbereidingen voor ijsduiken niet!

Schijf je in op deze pagina:

star_full star_full star_full star_full star_full

This is the best dive school I could recommend. I signed up my 14 and 12 year old boys to the course and at the last minute decided to join them. The teachers were so patient and supportive given the 35 years plus age range between us all. Both my boys are bilingual, I am not but this did not cause a problem, the team made sure that everything was clearly explained and at all times we felt safe and comfortable.
We all passed our course and now look forward to becoming members of the dive club https://www.duikteam-tiburon.nl/

If you want to learn to dive no matter where you are in the Netherlands, this is the school you should use. They are well organised, the equipment is very well looked after, it’s fun and safe.

Chris, Alex & Connor

star_full star_full star_full star_full star_full

Onze PADI open water behaald met vakkundig en persoonlijke begeleiding. Instructeurs zijn laagdrempelig te benaderen en het was nog gezellig ook! Na onze eerste duikles dachten wij: ‘Dit gaat goed komen’!

Zeker aan te raden!

Perry en Emma

Wij vinden het leuk als jij ook een reactie achter laat:


Introduiken Baafje Fandag

Scuba Original Divecenter

Jouw PADI Five Star Divecenter

Poel 9a
1713 GL Obdam
Telefoon
06 – 41 94 15 60
E-mail
info@scubaoriginal.nl
Website
https://www.scubaoriginal.nl
Facebook
https://www.facebook.com/DivecenterScubaOriginal/
Instagram
https://www.instagram.com/scuba_original/

Duik mee met Duikteam Tiburón!

Bijna wekelijks staat Duikteam Tiburón aan de waterkant om leuke buitenwaterduiken te maken. We proberen nieuwe stekken uit en gaan ook regelmatig naar Zeeland. Als lid van Duikteam Tiburón profiteer je ook van leuke acties van Scuba Original Divecenter, je kan gratis zwemmen op de zwembaduren en je krijgt korting op flesvullingen.

Regelmatig worden er activiteiten gehouden zoals een Rescue-, een DSMB-clinic of een duiktrip naar Todi. Ieder jaar organiseert Duikteam Tiburón ook een duikweekend. Uiteraard vinden wij het ook gezellig als je op de clubavonden komt.

Meer informatie over Duikteam Tiburón vind je op de website:

https://www.duikteam-tiburon.nl

Diving is fun!

Categories: Nieuws